Kategorie blogu

Nejnovější příspěvky

Populární příspěvky

 
Seřazeno podle:
  • Léčivá moc kamenů
    Léčivá moc kamenů
    8848 zobrazení

    Mají skutečně kameny léčivou sílu? Podle některých lidí je to možné. Kde se tato víra vzala a které kameny se pro tento účel používají?

    Přečíst
  • Starožitné šperky
    Starožitné šperky
    8819 zobrazení

    Kam až sahá jejich výroba a jaké materiály jsou nejoblíbenější?Šperky jsou od nepaměti součástí mnoha kultur. Pro každého z nás mají jiný význam, pro někoho je to jen obyčejná cetka, kterou doladí svůj outfit, pro jiného šperk vyjadřující různou symboliku nebo šperk zobrazující moc a bohatství. Proč jsou šperky oblíbené v každé kultuře již po mnoho staletí? A jaké nejoblíbenější materiály jsou využity k jejich výrobě?

    Přečíst
  • Růženín
    Růženín
    8698 zobrazení

    Růženín se řadí mezi krystaly a minerály, který se vyznačuje průsvitnou nebo průhlednou strukturou, která je vzácná a častěji najdete spíše zakalený a popraskaný kus křemene, a jak už napovídá název, poznat jej můžete hlavně podle růžové barvy.

    Přečíst
  • Jantar
    Jantar
    8638 zobrazení

    Vypadá jako každý jiný drahokam, ale kámen to přitom vůbec není. Faktem však zůstává, že jantar vypadá ve špercích naprosto úchvatně. O jantaru jste jistě již někdy slyšeli, možná ale nevíte, o co se přesně jedná. Jaké tajemství tato pryskyřice skrývá? A proč je ve šperkařství tolik oblíbeným produktem? Odpovědi na tyto a jiné otázky najdete níže v článku.

    Přečíst
  • Safír
    Safír
    8432 zobrazení

    Nádherně modrý krystal safír hraje všemi odstíny této oblíbené barvy spojené s mořem i nebem. Přechází od sytě světle modré barvy oceánu, až po temně modrou podvečerní oblohy. Hodí se skvěle jako kámen vložený do stříbrného nebo zlatého šperku. Do prstenů, náušnic, přívěšků a dalších ozdob, nejen pro moodroké ženy, s jejichž barvou očí skvěle koresponduje. Oceníte jej obzvláště jako doplněk k modrému oblečení, ale i na běžné nošení.

    Přečíst
  • Runy: Kompletní průvodce
    Runy: Kompletní průvodce
    8420 zobrazení

    Runy jsou tajuplnými symboly, které řadu lidí mimořádně fascinují. Kde se vlastně vzaly a co znamenají?

    Přečíst
  • Krystaly: Kompletní průvodce
    Krystaly: Kompletní průvodce
    8299 zobrazení

    Podívejte se na nejkrásnější krystaly světa. Drahé kameny lze považovat za jedinečné dílo přírody, které uchvacuje svou krásou. Mrkněte se.

    Přečíst
  • Angelit
    Angelit
    8123 zobrazení

    Nádherně modrý kámen angelit připomíná studánku nebo modrou oblohu. Je to andělský kamínek jako spadlý z nebeské báně. Prsten nebo přívěšek s tímto kamenem má léčivé a ochranné účinky.

    Přečíst
  • Smaragd
    Smaragd
    7694 zobrazení

    Smaragdy svou unikátní zelenou barvou působí téměř magicky. Kde se tyto vzácné kameny vzaly a které zajímavosti se s nimi pojí?

    Přečíst
  • Ametyst
    Ametyst
    7587 zobrazení

    Kdo by neznal krásný fialový ametyst. Tento líbivý drahokam řadíme mezi křemeny. Původ má nejčastěji v Uruguayi. Naleziště těchto kamenů jsou však i v Brazílii, na Srí Lance nebo v Rusku. 

    Přečíst
  • Den matek
    Den matek
    7331 zobrazení

    Tento nádherný den je plně vyhrazen našim milovaných maminkám, vzdáváme jim poctu za jejich opatrování a za to, co pro nás stále vykonávají. Den matek se slaví po celém světě a to v rozličných dnech. Každý má své tradice, které vynikají svou jedinečností a pestrostí. Za zakladatelku byla považována metodistka Anna Marie Jarvis, která při druhém výročí smrti matky uspořádala v Baptistickém kostele, roku 1907, setkání všech místních matek. A každý rok na to byla znovu a znovu žádána, aby...

    Přečíst
  • Vltavín
    Vltavín
    7272 zobrazení

    Nádherný kámen vltavín tmavě zelenou barvou připomínající hluboké lesy oslní svou tajemnou krásou každého. Hodí se do prstenů, náušnic i dalších šperků ze stříbra i zlata. Nejen broušený s hladkými ploškami třpytícími se zelenavými odlesky, ale také nebroušený se svou členitou strukturou. A co je nejzajímavější na tomto kameni? Pochází z Jižních Čech a vznikl po dopadu meteoritu v dávné historii země.

    Přečíst
Showing 13 to 24 of 829 (70 Pages)
Slider Offer Banner

Kategorie blogu

Nejnovější příspěvky